ایجاد اعتماد در دنیای اینترنت هم حیاتی و هم دشوار است. وقتی مشتریان از یک فروشگاه اینترنتی خرید می کنند، شاخص های متعددی از قابل اعتماد بودن یک کسب و کار در ذهن خود دارند. این شاخص ها ممکن است شامل تابلوهای تبلیغاتی حرفهای، مالک فروشگاه ، ویترین فروشگاه تمیز، محصولات موجود در انبار و سایر مشتریانی باشد که در حال خرید و ثبت نظر هستند.
خرید و سفارش از طریق یک وب سایت تجربه بسیار متفاوتی می تواند باشد. مشتریان در هنگام تعیین میزان احساس راحتی در خرید، باید در کمترین زمان ممکن تصمیم خود مبنی بر خرید را بگیرند. در نتیجه، این شما هستید که باید به سرعت اعتماد آنها را جلب کنید و هرگونه شک و تردید را مهار کنید. در نوشته 11 تکنیک برای جلب اعتماد مشتریان فروشگاه اینترنتی و همچنین موتورهای جستجو و در عین حال به حداکثر رساندن نرخ تبدیل آورده شده است.
اگر برای وصل شدن به اینترنت به دنبال بهترین اینترنت خانگی هستید حتما نظرات کاربران در بخش مورد نظر را بخوانید.
چرا جلب اعتماد مشتریان مهم است؟
قبل از اینکه به بررسی 11 تکنیکی را که میتوانید برای اطمینان از قابل اعتماد بودن کسبوکارتان به مشتریان احتمالی بردارید، دقیقتر نگاه کنیم، باید دلیل اهمیت اعتماد را روشن کنیم. رایجترین مفهومی که مطرح میشود ساده است: مردم از کسانی که دوست دارند، میشناسند و به آنها اعتماد دارند خرید میکنند.
برندها یک راه محبوب برای ایجاد اعتماد هستند: اگر یک مصرف کننده و یا خریدار معتقد باشد که یک برند خاص محصولات یا خدمات با کیفیتی تولید و یا ارائه می کند، هر چیزی که مهر تایید آن برند را داشته باشد احتمالاً تست اعتماد اولیه را پشت سر می گذارد.
اگر در تلاش برای ایجاد اعتماد آنلاین هستید، باید تا حد امکان از این ایده حمایت کنید. با گذشت زمان، تعاملات مثبت با خدمات به مشتری و فروش با کیفیت بالا به عنوان مدرکی برای معتبر بودن کسب و کار شما عمل می کند.
تکنیک های جلب اعتماد مشتریان
اما در اینجا نگاهی دقیقتر به آنچه کسبوکارهای آنلاین میتوانند برای ایجاد اعتماد انجام دهند آورده ایم، هم در مورد مشتریان بالقوه، هم برای افزایش فروش، و هم با موتورهای جستجو برای رتبهبندی مناسب برای کلمات کلیدی مهم.
1. طراحی وب سایت حرفه ای
مهم نیست محتوای شما چقدر جذاب باشد: اگر طراحی وب شما به خوبی انجام نشود و شبیه به یک سایت قدیمی در دهه 1990 باشد، مشتریان نگران مشروعیت کسب و کار شما خواهند بود. اگر طراحی سایت شما زشت و غیرحرفه ای به نظر برسد، احتمالا درصد زیادی از کاربران را از دست خواهید داد و نرخ پرش بالایی را تجربه خواهید کرد. اما اگر سایت شما حرفهای به نظر میرسد، با گرافیک با کیفیت بالا و ناوبری کاربرپسند، بازدیدکنندگان برای جستجوی بیشتر در سایت شما باقی خواهند ماند.
در حالی که برداشت اولیه در هر نوع کسب و کاری مهم است، اما برای فروشگاه های اینترنتی اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که برای ایجاد یک طراحی جذاب و زیبا وقت بگذارید. اگر خود توانایی انجام این کار را ندارید بهتر است از یک طراح وب حرفه ای کمک بگیرید. اجازه دهید یک نکته مهم را در اینجا اضافه کنم: منظور من این نیست که بگویم طراحی سایت شما باید گران قیمت باشد.
بسیاری از وب سایت ها را می توان با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا وردپرس با قیمت ارزان طراحی کرد که نتیجه نهایی آن ساده اما حرفه ای است. نکته کلیدی در اینجا پاسخ به این سوال است: اگر یک مشتری بالقوه به این سایت نگاه کند، آیا آنقدر به شما اعتماد می کند که اطلاعات یا کارت بانکی خود را برای خرید از سایت شما وارد کند؟
2. یک صفحه حرفه ای “درباره ما” بسازید
هنگامی که مشتریان احتمالی سطح مشخصی از علاقه به محصولات یا خدمات شما را داشته باشند، بسیاری تمایل دارند درباره کسب و کار و شرکت شما بیشتر بدانند. در اصل، آنها می خواهند بدانند که از چه کسی خرید می کنند. یکی از مؤثرترین راهها برای پاسخ به این سؤال، ایجاد یک صفحه «درباره ما» حرفه ای است. صفحات حرفه ای «درباره ما» شامل تاریخچه مختصری از کسب و کار شما، شرح انواع محصولات یا خدماتی است که ارائه می دهید و فلسفه منحصر به فرد سایت و شرکت شما چیست.
در این صفحه می توانید جوایزی را که دریافت کردهاید، دستاوردهای مهم و سازمانهایی که بخشی از آنها هستید، را درج کنید. افزودن برخی از تصاویر اعضای تیم به همراه بیوگرافی مختصر می تواند اعتماد را در برند شما افزایش دهد. لحن نیز مهم است. شما باید لحن تجاری داشته باشید، اما بیایید گفته های قبلی خود را دوباره مرور کنیم: مردم از کسانی که دوست دارند، می شناسند و به آنها اعتماد دارند خرید می کنند.
دوست داشتن، شناختن و اعتماد به شخصی که پشت برند است، بسیار آسان تر است تا خود یک برند. تا جایی که ممکن است، به مشتریان بالقوه اجازه دهید تا افرادی را که پشت برند شما هستند را ببینند.
3. ثبت اطلاعات تماس
با توجه به تعداد زیاد کلاهبرداری در فضای اینترنت و طرح های تجاری موجود، باید ثابت کنید که یک کسب و کار قانونی را اداره می کنید. این کار را می توان به راحتی با درج یک صفحه “تماس” با شماره تلفن،آدرس مکان ثابت، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات انجام داد.
بسیاری از کسبوکارهای آنلاین فقط یک آدرس ایمیل عمومی ارائه میدهند که میتواند ناقص باشد. فراتر از آن با درج آدرس ایمیل کارمندان، نام کاربری حساب توییتر، یا URL های پروفایل لینکدین، اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی به ایجاد اعتبار بیشتر کمک می کند. همچنین فرآیند شبکه سازی را ساده می کند و به جذب مشتری و روابط تجاری جدید کمک می کند.
4. سیاست حفظ حریم خصوصی
در زمانی که سرقت هویت و درز اطلاعات حساس بسیار رایج شده است، هوشمندانه است که ثابت کنیم اطلاعات خصوصی مشتریان هنگام تجارت با شما امن و غیر قابل دسترس برای دیگران میمانند. این را می توان با ایجاد یک سیاست حفظ حریم خصوصی و درج آن در کنار صفحه درباره ما و تماس در زیر هدر وب سایت یا در نوار کناری انجام داد.
سیاستهای حفظ حریم خصوصی متن کوتاهی ارائه میکنند که میگوید هیچ اطلاعات خصوصی مانند نام مشتری، آدرس، سوابق مالی، اطلاعات اعتباری و غیره را به اشتراک نمیگذارید.
اغلب، داشتن این آرامش به تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی کمک می کند. فقط مطمئن شوید که به قول خود پایبند هستید و هرگز اطلاعاتی را فاش نخواهید کرد. توجه به این نکته نیز مفید است که گوگل به دنبال این است که ببیند آیا سایتها خطمشیهای حفظ حریم خصوصی را به عنوان بخشی از ارزیابیهای کیفی خود دارند یا خیر، بنابراین باید این حداقل کار برای هرکسی باشد که تجارت میکند یا به صورت اینترنتی مطالب خود را منتشر میکند.
5. لینک های شکسته در سایت را درست کنید
یکی از اشتباهات رایج که می توانید مشتریان بالقوه را از دست بدهید، وجود لینک های شکسته و یا صفحات 404 است که حس غیرحرفه ای بودن و عدم توجه به جزئیات را به کاربر منتقل می کند. همچنین می تواند کاربران را در مورد فعالیت یا عدم فعالیت سایت دچار شک و تردید کند. بر این اساس، بسیاری از مشتریان بالقوه در نهایت خرید اینترنتی خود را از سایت دیگری انجام می دهند. به همین دلیل است که به طور مرتب سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه لینک ها به درستی کار می کنند و هر گونه خرابی در لینک ها را برطرف کنید.
افزونه ها و برنامه های وجود دارد که می توانند این مشکلات را به صورت هفتگی بررسی و مشکل را برطرف یا برای شما گزارش ارسال کنند. به طور خاص، من برنامه Screaming Frog را توصیه می کنم.
6. دریافت نمادهای اعتماد
دریافت نماد اعتماد الکترونیکی و سایر نماد ها مرتبط با کسب و کار شما راه دیگری برای افزایش سریع اعتبار سایت نزد کاربران شماست. تقریبا اکثر این نمادها هدف یکسانی دارند، اما ویژگی های متفاوت دارند. پس از نصب و نمایش یک یا چند نماد این سازمانها، مشتریان دلایل بیشتری دارند تا باور کنند که کسب و کار شما کاملا قانونی است و مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت نموده اید.
7. نمایش آمار رسانه های اجتماعی برای کاربران
اگر کسب و کار شما در هیچ شبکه رسانه اجتماعی فعال نیست یا تعداد فالوورهای کمی دارد، این تاکتیک را نمی توانید اعمال کنید. با این حال، اگر دنبال کنندگان قابل توجهی دارید، نمایش آمار رسانه های اجتماعی در وب سایت شما می تواند بسیار مفید باشد. برای مثال، میتوانید کادری را وارد کنید که نشان میدهد 8000 طرفدار فیسبوک دارید یا تعداد فالوورهای توییتر که بیش از 10000 دنبال کننده را نشان میدهد.
اینها معمولاً یا در بالای یک وب سایت در زیر هدر یا در بالای نوار کناری سمت چپ قرار می گیرند، بنابراین بازدیدکنندگان می توانند بلافاصله پس از ورود به سایت شما آنها را ببینند. از آنجایی که بسیاری از افراد اعتبار یک کسب و کار را بر اساس محبوبیت آن در شبکه های اجتماعی ارزیابی می کنند، این روش می تواند یک مزیت بزرگ برای ایجاد اعتماد باشد.
مطمئن شوید که لینک های درست را به حسابهای شبکه های اجتماعی اصلی خود وارد کرده و دکمههایی را به اشتراک بگذارید که اشتراکگذاری محتوای شما را برای بازدیدکنندگان آسان میکند. این نیز راه دیگری برای کمک به ایجاد اعتبار و افزایش محبوبیت در شبکه های اجتماعی است.
8. نصب ویجت نظرات مشتریان نظرکده در سایت
گاهی اوقات، تنها چیزی که یک مشتری بالقوه برای غلبه بر نگرانی های مربوط به اعتماد نیاز دارد، کمی اطمینان از مشتریان قبلی است. توصیه های مشتریان راضی می تواند هرگونه شک و تردید لحظه آخری را از بین ببرد. با توجه به اینکه اکثر کاربران کامنت های موجود در سایت های مبدا را ساختگی می دانند و به آنها توجه ای نمی کنند وجود یک سایت بی طرف مانند نظرکده در این بین ضروری است. شما می توانید با نصب ویجت نظرکده در سایت خود و تشویق مشتریان راضی به ثبت نظر مثبت در مورد کسب و کار شما در جلب اعتماد کاربران قدم بزرگی بردارید.
9. ضمانت برگشت پول
در صورتی که مشتری محصول یا خدماتی را که دریافت می کند دوست نداشته باشد، بهتر است پولش را به او پس دهید. این امر به ویژه زمانی اهمیت پیدا می کند که مشتریان خریدهای قابل توجهی انجام می دهند. فهمیدن این نکته توسط مشتری که هیچ ریسکی برای او وجود ندارد، تأثیرگذار بزرگی در ایجاد اعتماد می گذارد و کاربران را تشویق میکند تا خریدهای بیشتری انجام دهند. به طور معمول، یک سیاست بازپرداخت 7 روزه کافی است.
10. پرداخت امن
هنگامی که مشتری آماده خرید از سایت شما می شود، یک جزئیات نهایی وجود دارد که می تواند بر تصمیم او برای خرید تاثیر بگذارد: امنیت درک شده از تراکنش. اطمینان از اینکه درگاه پرداختی که انتخاب میکنید قابل اعتماد است و دارای آخرین فنآوری امنیتی فعال است، بسیار مهم است.
از رمزگذاری SSL برای جلوگیری از دسترسی اشخاص غیرمجاز به اطلاعات مالی استفاده کنید. افزودن یک نماد یا متن کوتاه در قسمت پرداخت مبنی بر ایمن بودن همه تراکنش ها نیز می تواند مفید باشد.
11. وبلاگی که اغلب به روز می شود (با محتوای عالی)
وبلاگی که اغلب به روز می شود نشانه این است که وب سایت شما به خوبی مدیریت و از آن مراقبت می شود. این نشانه ای از نحوه برخورد شرکت شما با خریدار یا مشتری احتمالی است. اما چیزهای بیشتری از به روز رسانی های مکرر باید انجام دهید. اگر محتوا ضعیف باشد، تصور بدی از برند شما ایجاد میکند. محتوای شما باید معتبر، قابل اعتماد و توسط یک متخصص در زمینه کسب و کار شما نوشته شده باشد.
این کار نه تنها نرخ تبدیل را افزایش می دهد، بلکه رتبه های بالاتری را برای شما در موتورهای جستجو در گوگل ایجاد می کند.